Extreme Güreşin En Extreme Anları - Yazı Dizisi

Gönderen Yıldırımların Efendisi 2 Eylül 2010 Perşembe , , , , , , ,


Son yıllarda WWE'de değerini yitirmiş fakat güreş tarihinde önemli bir yeri olan extreme güreşin hafızalara kazanan en önemli anlarını anlatacağımız bu yazı dizisinde WWE/F, TNA, WCW ve extreme güreşde önemli bir yeri olan ECW federasyonundan tutun diğer federasyonlara kadar bir çok extreme anı burada tekrar yaşayacağız.


Dudley Boyz vs Tommy Dreamer & Sandman - Tag Team Match - No DQ -ECW One Night Stand 2005

Hardcore güreşin bel kemiklerinin bir araya geldiği son zamanların en iyi maçlarından biri. Maçın başından sonuna kadar hardcore güreş severlerin isteyeceği herşey vardı ve en önemlisi eski ECW havasını yaşadığımız bir maçtı. Peki bu maç hangi anı ile bu yazı dizisine girmeyi hak etti. Herkes aynı şeyi düşünüyor olsa gerek. Lafı fazla uzatmadan konuya gelelim


Maçın sonunda Bubba masayı getiriyor. Ardından Spike Dudley ringe geliyor. Gelirken eli boş gelmiyor ve bir şişe benzin getiriyor. Benzini masaya döküyorlar ve masa alev alıyor. Ardından Dreamer'a masa üstüne Powerbomb yapıp bu harika maçı kazanıyorlar. Bu sahneler de seyircileri çılgına çeviriyor. Peki orada siz olsaydınız, siz de deli gibi bağırmaz mıydınız ?


Shane McMahon vs The Big Show - Last Man Standing Match - Backlash 2001

Shane'in bu yazı dizisine girmesine katkıda bulunan hareketini yapmadan önce kafası kıyak olmalıydı çünkü bu bir intihar girişimiydi. Güreş tarihinde görülmüş en extreme anlardan biri olan bu maçın kahramanları Show ve Shane bir Last Man Standing maçında karşı karşıya geliyorlar. Shane maçın başlarında kaçmaya başlıyor. Ringe girdiğimiz zaman Shane sandalye ile Show'a bir kaç kez çakıyor. Shane daha sonra ring dışına çıkıp bir doktor maskesi takıyor ve gazlı bir bez ile Show'u yakalayıp bayıltıyor. Sanırım Shane Show'u yenmenin kolay bir yolunu bulmuş gibi ama Vince gelip Shane'e saldırıyor. Hakem saymaya başlıyor ve Big Show sekizde kendine geliyor. Ardıdan Shane'in pestilini çıkarmaya başlıyor. Daha sonra Test ringe dalıp Big show'a saldırıyor ve kavga ring dışında devam ederken Shane'de geliyor. Bir kaç kez Show'a plaka ile vuruyor ama Show bulduğu demir çubuk ile Shane'i kovalıyor. Shane Backlash yapısına tırmanmaya başlıyor ve Show'da peşinden gelmek istiyor ama Test onu engelleyip pataklamaya başlıyor. Show sersemleyip bir kutunun üstüne yayılıyor.Burda yazıyı kaçıranlar olabilir diye söylüyorum Shane=McMahon Show=BigShow


Shane en üstten aşağıya bakıyor. Arenadakiler ve ekranları başında şovu izleyenler heyecanla Shane'in ne yapacağını beklerken Shane son duasını edip Show'un üstüne elbow drop yapıyor.


Arenadakiler coşuyor ve çığlıklar atıyor, J.R ve Paul Heyman'ın "Oh My God" sesleri bu çığlıkların arasında kayboluyordu. Hakem saymaya başlıyor. Test Shane'i ayağa kaldırıyor ve hakem de Show'u ona kadar sayıyor. Maçı kazanan Shane Test'in sırtında arka alanın yolunu tutarken bizde diğer olaya geçiyoruz



Edge vs Mick Foley - Hardcore Match - Wrestlemania 22

Hardcore efsanesi Mick Foley'in olduğu bir hardcore maçı izlemek ve karşısında daha önceden yaptığı TLC maçları ile hardcore güreşte kendini kanıtlamış Edge. WWE'de hardcore güreşin son yıllarını yaşadığı dönemde harika bir maç çıkartan Foley ve Edge bize gecenin en iyi maçlarından birini izletti. Sırf bu maç için spiker masasına Joey Styles konuk oldu. Peki bu maça damgasını vuran olay neydi. Hadi öğrenelim.

Lita'nın yardımı ile Edge maçın başlarında üstün taraf oluyor. Daha sonra spear için hazırlık yapıyor ve Foley'e bir spear armağan ediyor. Fakat bir problem var. Edge spear'dan sonra yerde omzunu tutarak kıvranmaya başlıyor. Foley gömleğini çıkarıyor ve görüyoruz ki Edge'e bir süprizi var. Foley T-Shirt'ünü dikenli tel ile sarmış. Daha sonra dikenli tel ile Edge'e saldırıyor. Edge ringin iplerini dolanıyor ve Foley ring dışına çıkıp dikenli tel ile sarılmış bir beyzbol sopası getiriyor. Edge'in üstünde bunu kullanmayı düşünürken Lita Foley'in planlarını bozuyor ve bu üçlü ring dışını boyluyor. Kavga ring dışında devam ederken Edge, Foley'in kafasını demir rampaya vuruyor.

Ringe döndüğümüzde Lita Edge'e yakıcı bir madde alıyor ve bunu Foley'in üstüne döküyor. Foley sandalyeye bir DDT yedi, ardından Edge dikenli telli sopayla saldırmaya başladı. Kanamaya başlayan Foley sopanın üstüne birde Bulldoğ yedi ama tuş olmadı. Edge ring dışından bir torba aldı. Acaba bu torbanın içinde ne var derken Edge torbanın içindekileri ringe döktü. Bunlar raptiyeydi ve Foley sanırım raptiyeler ile tanışacaktı ama ava giden avlandı ve Foley bir backslam yaptı. Edge'in sırtı raptiyeler ile kaplandı. Artık Mr. Socko sahnede. Bu kez dikenli tel ile sarılı. Seyirciler çoşmaya başladı ve önce Edge Mr.Socko'nun tadına baktı ve ardından Lita. Foley dikenli telli sopa ile Edge'e iyi bir ders verdi ve kafasına geçirdği son darbe ile Edge'in kanamasına sebep oldu. Foley dışarıdaki masayı benzinle kapladı. Lita Foley'in dizine sopa ile vurdu ardından masayı ateşe verdi.




Foley ringin kenarında dururken herkes ne olacağını bekliyordu ve Edge spear ile Foley'i yanan masa ile buluşturdu. Seyirciler ve Joey Styles çığlıklar atıyor Edge tuşu bularak maçı kazanıyordu. Taraftarlar maçtan sonra Foley'i ayakta alkışlıyor ve yazımızın sonuna geliyoruz.

0 yorum

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir :) Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler...İsminizle Yorum Yaparken ''URL'' bölümünü boş bırakabilirsiniz...

sporcu site. Blogger tarafından desteklenmektedir.