The Undertakerin Wrestlemania Serisi

Gönderen Yıldırımların Efendisi 2 Eylül 2010 Perşembe , , , , , ,

Undertaker’ın 18-0’lık WM galibiyet serisini bilmeyen yoktur. O yüzden bir şey yazmıyorum, dağılabilirsiniz. Şaka bir yana Taker’ın tüm WM maçlarını tek tek işleyeceğim. Hikayeleri falan. Anlatamadım ama okudukça anlarsınız.

1: Jimmy “Superfly” Snuka – Wrestlemania VII (1991)

Snuka daha o zamanlar bile legend olarak kabul ediliyordu. Sanırım kimse Taker’ın aldığı şekilde dominant bir galibiyet almasını beklemiyordu. Ama ne oldu? Taker, Snuka’nın işini 4 küsür dakikada bitirip, belki de gelecekteki serinin bizlere mesajını veriyordu. Bilemeyiz tabi o zamanlardan bir seri fikri var mıydı?



2: Jake “The Snake” Roberts – Wrestlemania VIII (1992)

Şubat 92’de Taker’ın akıl hocası ve dostu Jake “The Snake” Roberts Randy Savage’in karısı Miss Elizabeth’e saldırıp sandalye ile çakmaya çalışır. Ama Taker beklenmedik bir şekilde onu engeller. Bu Taker’ın ilk face-turn’ü olarak kabul edilir. İkilinin arasındaki çekişme WM VIII’de Taker’ın Roberts’ı yenmesiyle son bulur. 2-0



3: Giant Gonzalez – Wrestlemania IX (1993)

93’teki Royal Rumble’da Gonzales Undertaker’ı eler. Ama elemekle kalmayıp aynı gece bir de Taker’a saldırır. İkilinin WM IX’te yaptığı tatsız tuzsuz maçta, Gonzales yabancı bir maddeyle Taker’ı bayıltır. Gonzales DQ olur. Taker’ın tek DQ galibiyeti. Daha sonra Summerslam’de de Gonzales’i bir Rest In Peace maçında yener.



4: King Kong Bundy – Wrestlemania XI (1995)

95’te Undertaker’ın sahtesini ortaya çıkaran Ted Dibiase’nin Ted Million Dollar Corporation’uyla bir feud’a girer. Onlardan biri olan King Kong Bundy’i de Wrestlemania XI’da yener.



5: Diesel – Wrestlemania XII (1996)

95 Royal Rumble’da Bret Hart vs Undertaker arasında olan WWF title maçına Diesel karışır ve maçı Bret Hart’ın kazanmasını sağlar. Bir ay sonra yapılan In Your House Rage In The Cage PPV’sinde ise Bret Hart ve Diesel arasındaki maçta Taker ringin altından çıkıp maçı Hart’ın kazanmasını sağlar. İkili Wrestlemania XII’da karşılaşırlar. Taker yine galip gelir.



6: Psycho Sid -Wrestlemania XIIV (1997)

Taker o zamanlardaki Mankind ile olan çekişmesinden sonra dikkatini tekrar WWF title’a yönlendirir. O zamanki şampiyon Psycho Sid’dir böylelikle Taker’ın da yeni kurbanı belli olmuş olur. İkili WM 13’te karşı karşıya gelirler. Bret Hart’ın da karıştığı maçı Taker tombstone ile kazanır. Bu sevgili Taker’ın ikinci kez WWF title’ı kazanışıdır.



7: Kane – Wrestlemania XIV (1998)

Daha sonra Taker’ın o zamanlar kavgalı olduğu menajeri Paul Bearer tarafından kullanılmaya başlanır. Bearer’ın mazereti de Taker’ın çok önemli bir sırrını biliyor olmasıdır. Bearer Taker’ın bir katil olduğunu, annesi, babası ve üvey kardeşinin olduğu evi ateşe verdiğini söyler. Hikayede üvey kardeş hala sağdır nazar değmesin. Taker savunmasında Kane’in bir kundakçı olduğunu ve evi onun ateşe verdiğini söyler. Ve Taker’a göre Kane’in hayatta olmasının imkanı yoktur. Taker WWF title için Bret Hart ile Shawn Michaels’ın hakem olduğu bir maçta karşılaşır. HBK maç esnasında yanlışlıkla sandalye ile Taker’a çakıp kemeri Hart’ın kazanmasını sağlar. Taker daha sonra HBK’e tarihin ilk Hell In A Cell maçında meydan okur. Maç esnasında Kane debut’sunu yapar. Kafesin kapısını kırıp Taker’a Tombstone Pile-driver hediye eder. Haftalarca Paul Bearer ve Kane Taker’a meydan okurlar ama Taker kardeşiyle savaşmayı her defasında reddeder. Taker D-GenerationX grubuyla kapışırken Kane gelip Taker’a yardım eder ve DX’i paketler ama ardından Taker’a da ihanet edip onu tabuta koyar. Taker iki ay boyunca ortada kaybolur. WM zamanı geri dönüp Kane ile maç yapar. Kane Taker’ı maç esnasında çok zorlamasına rağmen 3. tombstone sonrasında tuş olur.



8: Big Boss Man – Wrestlemania XV (1999)

İkilinin yaptığı Hell In A Cell maçında Taker acı bir galibiyet alır. Belki de bu şovun tek önemi WM 7’den beri Taker ilk kez heel olarak bir WM’da bulunmuş olmasıdır. Maçtan sonra Big Boss Man’i kafese asar. Boss Man de geberir.



9: Triple H – Wrestlemania X-Seven

O zamanlar Big Evil tipinde takılan sevgili Taker. No Way Out PPV’sinden sonra Triple H’e meydan okur. İkilinin yaptığı yemeyip de yanında yatılası maçı Taker yeni finisher’ı Last Ride ile kazanır.



10: Ric Flair – Wrestlemania X8 (Bu maçların sırasını başka bir yerden yazıyorum ve aldığım yer bu sefer eight yazmaya üşenmiş olsa gerek)

No Way Out’da Undertaker ve The Rock arasındaki maça Ric Flair karışıp Undertaker’ın maçı kaybetmesini sağlar. Taker Flair’a meydan okur. Flair artık güreşmediğini bahane ederek ilk başta teklifi reddeder ama Taker Flair’ın oğluna falan saldırarak Flair’a zorla maçı kabul ettirir. No DQ olan bu güzel maçı da Taker kazanır.



11: Big Show and A-Train (handicap match) – Wrestlemania XIX (2003)

2003’te Big Show ile feud’da olan Taker, bir şovda Big Show tarafından rampanın yanından aşağı fırlatır. Taker 2003 RR’da geri döner. No Way Out’da Big Show’u yener. Ama ikilinin arasındaki feud bitmez. Hatta A-Train Big Show’a yardım etmeye başlar. Nathan Jones adlı cehennem kaçkını da Taker’a yardım eder. İlk başta düşünülen Taker’ın Jones’u eğitmesi ve ikilinin bir tag maçında A-Train ve Show ile karşılaşmasıdır ama Jones A-Train ve Show’un saldırısına uğrayarak sakatlanır ve maçtan çıkarılır. Maç da bir handicap maçına dönüşür. Maçın sonlarında Jones’tan yardım alan Taker maçı kazanır.



12: Kane (again) – Wrestlemania XX (2004)

Vince McMahon ve Undertaker arasındaki bir Buried Alive maçına Kane karışıp kardeşini gömer. Taker aylarca ortadan yok olup, Kane’e envai çeşit mind-games uygular. WM XX’de eski Dead Man haliyle dönüp Kane’i zorlanmadan yener.



13: Randy Orton – Wrestlemania 21 (2005)

2005’te Randy Orton WM’da Taker’a bir meydan okur. Hikayede Legend Killer lakaplı Randy Orton Taker’ın WM serisini bitirmek istiyordur. Maça babasının karışmasına rağmen Randy başarısız olur ve Taker maçı kazanıp serisini 13-0’a çıkarır.



14: Mark Henry -Wrestlemania 22 (2006)

2006 No Way Out’da Taker’ın Kurt Angle ile WWE title maçı vardır. Mark Henry maça karışıp Taker’ın kemeri kazanmasına engel olur. Taker WM 22’de Henry’e bir tabut maçında meydan okur. Henry de tıpkı Randy gibi Taker’ın serisini bitiren adam olmak ister. Ama o da başarısız olur ve geceyi tabutun içinde sonlandırır.



15: Batista -Wrestlemania 23 (2007)

2007’de Taker Royal Rumble’ı kazanır. Haftalarca Taker tüm şampiyonlara göz dağı verir ve sonunda rakibi olarak Batista’yı seçer. WM’da yaptıkları harika maçta Taker maçı ve kemeri kazanır.



16: Edge – Wrestlemania XXIV (Tekrar Roma rakamları)

Taker yaklaşık bir senedir düşman olduğu Edge ile karşılaşmak için No Way Out PPV’sinde Elemination Chamber PPV’sini kazanır. O zaman ana kemer sahibi olan Edge, Undertaker ile WM 24’te karşılaşmak zorunda kalır. Maçta Taker Edge’i o zamanlar ismi konmamış Hell’s Gate hareketiyle pes ettirir.



17: Shawn Michaels -Wrestlemania XXV (2009)

2009’da No Way Out PPV’sinden sonra JBL ve Shawn Micheals bir iddiaya tutuşup aralarındaki maçın kazananının Undertaker ile WM’da maç yapacağını söyler. Maçı HBK kazanır. SD GM’i Vickie Guerrero Taker’ın serisini bitirecek kişinin SD kadrosundan olacağını söyleyip Kozlov’u HBK ile kapıştırır ama HBK onu da kazanır. Haftalar süren karşılıklı çekişmeden ve karşılıklı mind-gamesler’den sonra ikili WM 25’te karşılaşır. Yaptıkları harika maçın sonunda HBK ikinci tombstone sonrasında tuş olur.



18: Shawn Michaels – Wrestlemania XXVI (2010)

Aradan 1 seneye yakın bir süre geçtikten sonra HBK Taker’a tekrar meydan okur ve bu isteğini sürekli yeniler. O zaman Taker World Title’ı tutuyordur. Taker HBK’in isteğini geri çevirir. HBK Royal Rumble’ı kazanıp Taker’la o şekilde karşılaşmak ister ama bunu da yapamaz. En sonunda Elemination Chamber PPV’sinde Taker’a SCM vurup Taker’ın kemerini Chris Jericho’ya kaybetmesini sağlar. Taker, HBK’e onunla maç yapmayı tek şartla kabul edeceğini söyler. Eğer HBK kariyerini ortaya koyarsa onunla maç yapacaktır. HBK kabul eder. Yine haftalarca süren çekişmeden sonra bir sene öncesini hatırlatmayacak güzellikteki maçta Taker yine tombstone ile galip gelir. Maçtan sonra ikili el sıkışır. 18-0

0 yorum

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir :) Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler...İsminizle Yorum Yaparken ''URL'' bölümünü boş bırakabilirsiniz...

sporcu site. Blogger tarafından desteklenmektedir.