Aklımızda nesneleriyle yer almış güreşçiler elbet vardır, işte bu yazımızda bunları inceleyeceğiz. Bakalım hangi efsanelerin hangi nesneleri ünlüymüş ?

Al Snow'un "Kafa"sı


Al Snow oldukça uzun bir kariyere sahiptir. Gerek kişisel, gerekse takım olarak yeri geldiği zaman başarılara imza atmıştır. Leif Cassidy, Shibobi ve hatta Superhero Avatar gibi gimmickler içine bile girmiştir.
 Fakat nasıl olduysa en büyük ilgiyi ECW’da görmüştür. Ve bu dönemlerden beri Al Snow’un Manken Kafası onunla birlikte ringe gelmiştir.

Al Snow kendi kafasına ters bir şekilde Help Me yazardı, aynısını manken kafasına da yazıyordu, fakat aylarca kendi kafasına yazdığı Help Me’nin dışarıdan ters göründüğünün farkına varamadı. Ama verilmek istenen mesaj bu değildi elbette, çünkü artık Al Snow yeni bir gimmicke sahipti ; Şizofren. Evet bu yüzden kafasına Help Me yazıyordu, bu sebeple kolundaki manken kafasıyla sürekli konuşuyordu. Bu şekilde hafızalara kazındı, hatta TNA Hardcore Justice’de duyduğumuz bir tezahürat, aslında bize ECW döneminden de hiç yabancı gelmiyordu;“We want head !”.


William Regal'in Muştası

William Regal bu sektöre girdiğinde yaşı sadece 15’ti. Güreşe İngiltere’de başladı, sonra ise yükselerek WWE yoluna geldi. King of the Ring olarak da bilinen Regal’in bu uzun yıllık güzel tarihinde ise bilinen çok kullandığı bir nesnesi var, bu muştadan başkası değil.Regal heel olduğu dönemlerde özellikle, muştaya oldukça ihtiyaç duyardı. Maçın sonunda hakemin gözünü kaydırır, veya hakemin maça bakmadığı bir sırada hemen muştayı eline takıp rakibinin suratına koca bir yumruk geçirirdi.

Muşta o kadar hafife alınacak bir şey değil, ufacık Mayweather’ın koskoca Show’u Wrestlemania’da devirdiği şey. Ve Regal bunu maçlarda sık sık kullanıyordu, yeri geldiğinde takım arkadaşını veya yanındaki divayı hakemi oyalaması için uyaran Regal, hakem oyalanınca bu meşhur aletiyle rakibine karşı kolayca tuş bulurdu.

The Original Sheik'in Kalemi

Bildiğimiz Iron Sheik’in dışında, ondan uzunca yıllar önce bu ismi kullanan başka bir güreşçi vardı. The Sheik isimli güreşçi Iron Sheik meydana çıktıktan sonra The Original Sheik olarak hatırlandı. Renksiz resimler, internetsiz yıllar derken profosyonel güreşin hala etkin olduğu bu dönemde yeri gelince main eventer olan yeri gelince de mid-carder gözüken Sheik’in favori nesnesi olan kalemi ona çoğu maçta yardım etmiştir. Sheik bu sert, ucu metal olan kalemi rakibinin kafasına sokar ve kafasını paramparça ederek rakibini dağıtırdı.

Sheik’in güreştiği dönemdeki kuralların esnekliği pek bilinmediğinden ne zaman kullandığı da bilinmiyor. Ama gerçekten o dönem, rakibin kafasından kan gelene kadar kalemi bırakmayan bir psikopat olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Şunu unutmayın, eğer kafanızda bir kalem varsa hemen sahibine bakın, Sheik’in soyundan olmamasına özellikle dikkat edin.


Finlay'in Shillelagh'ı

Aslında Finlay deyince aklımıza gelen sayılı şey vardır. Yeşil bir kıyafet, sarı bir saç, ve bir efsane. Efsane olduğu doğru, çünkü müthiş uzun bir kariyeri var. Finlay “The Belfast Brawler” olarak biliniyordu. Güzel bir reaksiyon alan Finlay, her anlamıyla tam bir İrlandalıydı. Yeşil bir kıyafeti vardı ve Titantron’u İrlanda’nın geleneksel çalgısından esintiler taşıyordu.

Gel zaman git zaman bu devin elinde yeni bir şey görülmeye başlandı. Bu bir sopaydı ama, sopa denilemezdi, asa hiç değildi, çünkü bu İrlanda’ya özeldi. Finlay, adı Shillelagh olan bu özel İrlanda sopasını hem heel hem faceken sıkça kullanırdı. Deviremediği dev rakipleri bununla devirirdi, hakemin boş anında bu nesneyi hızlıca kullanan Finlay’in, DQ kuralı olmayan maçlardaki en büyük silahı olan Shillelagh, şüphesiz Finlay’i Finlay yapan sayılı şeylerden.


Sandman'in Kendo Sopası

1994 yılında Michael Fay isimli genç, bir Amerikan güreş okulunda eğitime başladı. Fakat burada hızla gelişen genç kısa süre içinde kendini gösterdi. Kim bilebilirdi ki bu genç ileride hardcore alemini kasıp kavuracak. İşte Sandman karkteri buradan çıkmıştı, ECW Origin olan Sandman, güreşte adını ilk bu federasyonda duyurmuştu.

Sandman, üstüne Signapore Cane yani bilindik adıyla Kendo Stick resmi gösteren t-shirtler giyerdi. Ama favorisi sıfır kol Kendo t-shirtüydü. Bunun yanında Sandman, resmen Hardcore alemine Kendo Stick olayını kazandırmış oldu. Maçlarda rakibinin karnına ve sırtına bu cisimle vurur ve bunu kırana kadar devam ederdi. Tam bir psikopat havası taşıyan Sandman, elindeki sopayla nam kazanmış ve kendo sticki hardcore güreşe kazandırmıştır. Sandman’den sonra ECW’daki çoğu hardcore maçında Kendo Stick’e sıkça rastlanılmıştır.

0 yorum

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir :) Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler...İsminizle Yorum Yaparken ''URL'' bölümünü boş bırakabilirsiniz...

sporcu site. Blogger tarafından desteklenmektedir.